Blog

Samenwerking

Digitale mondkapjes en gratis Cloud Video Conference

Bij grote gebeurtenissen in de wereld lopen de meningen en interpretaties zeer uiteen. Iemand zou overdrijven, weer anderen menen dat er slaatjes geslagen worden uit de situatie en zouden er mensen zijn die het véél te luchtig zouden nemen. Welke visie jij er als persoon of bedrijf ook op nahoudt, over één ding zijn we het eens: het coronavirus is een van de meest complexe en uitzonderlijke situaties die de wereld in decennia heeft meegemaakt.

Persoonlijk

Persoonlijk kan ik mij in mijn leven niet herinneren dat ik zo voor de televisie gezeten heb. Met 3 jonge kinderen en een vrouw die op dit moment 6 maanden zwanger is van ons vierde kindje, voel ik mij persoonlijk heel erg kwetsbaar. De beelden van Italië en China maken mij gewoon ronduit bang. Poeh, moet je jezelf eens voorstellen dat je plots op de SEH van een ziekenhuisje als Amstelveen staat. En de bevalling dan? En is er wel eten? En hoe is het met onze ouders? En hoe gaat de economie? En is het toch niet veel erger? Het is soms moeilijk om perspectief te houden.

Oké, oké. Paniek trappen is voor de eigen gemoedsrust niet goed en al helemaal niet voor overheden en bedrijven. Verstandig en rustig handelen is immers ook het officiële devies.

Zelfs zit ik meer op een variant van die koers. Om een oud Nederlands spreekwoord maar aan te halen: “Hope for the best, prepare for the worst”.

Mica IT

De organisaties die ik mag vertegenwoordigen, hebben de gelukkige situatie dat geen van haar medewerkers locatie gebonden is. Voor IT’ers is er eigenlijk geen enkele praktische reden om op kantoor te zitten. Van dit voordeel is gisterenochtend door het management team van de Mica Groep gebruik gemaakt. Vanaf vrijdag de 13e (goh…) maart werken alle medewerkers thuis.

Alle fysieke locaties waar Cloud rekenkracht staat en de netwerkbeveiligingsdiensten worden aangeboden, zijn voor hen eventueel nog gewoon te betreden. Daarnaast zijn alle medewerkers te bereiken via telefoon op +31 (0)297 500 604 en via de e-mail zijn onze toppers te bereiken op support@mica.nl. Als alternatief natuurlijk andere, bij de opdrachtgevers van Mica bekende nummers.

Daarnaast is het soms nodig om in overleg te treden over lopende of toekomstige projecten. Ook zijn mensen van Mica dagelijks in algemene vergaderingen. Zowel bij klanten als op het eigen kantoor. Ook hier moet een passende oplossing voor komen omdat het bij elkaar komen natuurlijk het meest ongemakkelijke is onder de huidige omstandigheden.

Cloud Video Conferencing

Sinds woensdagochtend hebben de toppers (want dat zijn ze in mijn boekje) van Mica met man en macht gewerkt aan een groot, schaalbaar cloud platform om heel snel video overleggen te kunnen organiseren. Dit is gelukt en per heden kunnen medewerkers van Mica conference calls beleggen met iedereen binnen én buiten de organisatie.

Gisteravond 12 maart, na de persconferentie van de Mark Rutte, is er besloten dat dit platform een breder doel kan en moét dienen. Daarom is besloten om dit platform de rest van het jaar, gratis ter beschikking te stellen aan alle klanten van Mica IT, Mica IP Networks, Mica People en Cibus Digital.

Video Conference

Klanten

Het zo genaamde CORE infrastructuur team van Mica heeft gisteren het Cloud Video Conference platform opengezet voor iedereen die hier gebruik van wil maken.

Zonder abonnement, zonder wachtwoorden of account, zonder veel technisch gedoe kan iedereen nu via IPad, IPhone, Android, PC of Laptop deelnemen aan video overleggen. Collega’s of klanten uitnodigen is eenvoudig en kan met een paar hele kleine simpele stappen in gebruik genomen worden.

De interesse bleek gisteren al zo groot, dat omwille van de kwaliteit er besloten is om eerst iedereen te vragen contact op te nemen. Even bellen met de technici van Mica. Zij zijn bereikbaar op +31 (0)297 500 604 en kunnen jou en jouw organisatie voorzien van de juiste gegevens.

Persoonlijk (2)

Lieve mensen. We leven in een wereld die op momenten in elkaar gestoken lijkt van drogreden, eigen belang en grotendeels gestuurd wordt door economische belangen.

Maar, mijn persoonlijke wens en hoop is dat wij in dit soort bijzondere tijden alle onzin een beetje naar de achtergrond kunnen laten verdwijnen en meer focus leggen op dingen die meer van waarde zijn.

Werk thuis, kook met en voor je gezin, speel bordspelletjes, zorg goed voor elkaar en blijf positief!

Engiszins vertwijfeld maar met warme groet,

Göran