Microsoft Office 365 is een Cloud gebaseerde suite van productiviteitsapplicaties, waaronder Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook en meer. Het stelt je in staat om overal te werken met een internetverbinding en samen te werken met teamleden in realtime.

Naarmate meer bedrijven naar de cloud gaan, is de overstap naar Office 365 essentieel geworden. Het maken van de overstap kan echter een ontmoedigende taak zijn en een slecht uitgevoerde overgang kan leiden tot verstoringen van je bedrijfsactiviteiten. In dit artikel geven we 10 tips voor een soepele overgang naar Microsoft Office 365.

In dit blog

\"Microsoft

Ja, ik wil meer info

De 8 tips

1. Plan vooruit en bereid je voor

 • Bepaal je behoeften: Voordat je de overstap maakt, is het belangrijk om de behoeften van je bedrijf te bepalen. Identificeer welke applicaties jouw team het meest gebruikt en welke functies cruciaal zijn voor jouw bedrijfsactiviteiten. Dit helpt je om geïnformeerde beslissingen te nemen over welk Office 365-abonnement te kiezen.
 • Evalueer je huidige systemen: Voer een grondige evaluatie uit van je huidige IT-infrastructuur en identificeer mogelijke problemen die zich kunnen voordoen tijdens het migratieproces. Dit omvat het beoordelen van hardware- en softwarecompatibiliteit, internetbandbreedte en andere technische vereisten.
 • Stel doelen en doelstellingen vast: Definieer duidelijke doelen en doelstellingen voor de overgang naar Office 365. Dit omvat het stellen van deadlines, het identificeren van belangrijke mijlpalen en het uiteenzetten van succesparameters.
 • Maak een tijdschema: Ontwikkel een tijdschema voor de overgang dat alle benodigde stappen omvat, zoals gegevensmigratie, training en testen. Zorg ervoor dat er tijd is voor onverwachte problemen die zich kunnen voordoen.

2. Train je team

 • Identificeer sleutelpersoneel: Identificeer sleutelpersoneel dat verantwoordelijk zal zijn voor het beheren van de overgang en zorg ervoor dat zij geschikte training ontvangen.
 • Geef training: Geef training aan je team over hoe Office 365 te gebruiken. Dit omvat training over nieuwe functies, best practices en beveiligingsprotocollen.
 • Moedig betrokkenheid van medewerkers aan: Moedig betrokkenheid en feedback van medewerkers aan tijdens het overgangsproces. Dit zal je team helpen zich meer betrokken te voelen bij het proces en hun adoptie van het nieuwe systeem te vergroten.

De 10 belangrijkste voordelen van het verhuizen van uw bedrijf naar Microsoft Office 365Lees het hele blogKlik hierWat is Microsoft 365 Enterprise?Lees snel het hele blogKlik hierWat is Microsoft 365 Business?Je ontdekt het in het blogKlik hierVerborgen kosten van traditioneel Microsoft OfficeLees welke verborgen kosten er zijn bij de traditionele versie van OfficeKlik hierMicrosoft Office 365 beveiligingLees in dit blog alles over Microsoft 365 beveiligingKlik hier8 tips voor een soepele overgang naar Microsoft Office 36510 tips voor een soepele overgang naar Microsoft Office 365Klik hierMicrosoft Office 365: Een beginnersgids voor bedrijvenbeginner’s guide zullen over de basis van Microsoft 365Klik hierHoe plan je de migratie naar Microsoft 365?Lees in dit blog hoe je dat aanpakt.Klik hierVergelijk de zakelijke Microsoft 365-licentiesLees alles over de verschillende versies en uitvoeringenKlik hier
Previous
Next

3. Migreer je gegevens

 • Bepaal welke gegevens moeten worden gemigreerd: Identificeer welke gegevens moeten worden verplaatst naar Office 365 en maak een plan voor hoe deze te migreren.
 • Identificeer mogelijke problemen: Anticipeer op mogelijke problemen die zich kunnen voordoen tijdens het migratieproces en plan dienovereenkomstig. Dit omvat problemen met gegevenscompatibiliteit, netwerkconnectiviteit en gebruikerstoegang.
 • Gebruik een betrouwbaar migratietool: Gebruik een betrouwbaar migratietool dat het migratieproces kan automatiseren en ervoor kan zorgen dat alle gegevens nauwkeurig en veilig worden overgezet.

4. Pas Office 365 aan

 • Pas het aan aan jouw bedrijfsbehoeften: Pas Office 365 aan om te voldoen aan jouw specifieke bedrijfsbehoeften. Dit omvat het inschakelen en uitschakelen van functies, het maken van aangepaste sjablonen en het instellen van gebruikersrollen en -machtigingen.
 • Schakel functies in en uit: Schakel functies in en uit in Office 365 op basis van jouw bedrijfsbehoeften. Dit omvat functies zoals Microsoft Teams, SharePoint en OneDrive.
 • Maak aangepaste sjablonen: Maak aangepaste sjablonen voor vaak gebruikte documenten, presentaties en spreadsheets om tijd te besparen en de productiviteit te verhogen.


Contact

\"Microsoft

5. Beveilig je gegevens

 • Begrijp beveiligings- en compliancefuncties: Begrijp de beveiligings- en compliancefuncties van Office 365, zoals multifactor-authenticatie en gegevensverliespreventie. Hiermee kun je de beveiliging van jouw gegevens waarborgen en voldoen aan voorschriften.
 • Implementeer multifactor-authenticatie: Implementeer multifactor-authenticatie voor meer beveiliging. Hierbij moeten gebruikers meerdere vormen van identificatie verstrekken om toegang te krijgen tot Office 365.
 • Monitor activiteit: Monitor de activiteit van gebruikers in Office 365 om mogelijke beveiligingsbedreigingen te identificeren en te zorgen voor naleving van voorschriften.

6. Test en los problemen op

 • Test grondig voor de uitrol: Test Office 365 grondig voordat je het uitrolt naar jouw team. Dit omvat het testen van functies, gegevensmigratie en gebruikerstoegang.
 • Los eventuele problemen op: Los eventuele problemen op die zich voordoen tijdens het testen of na de uitrol. Dit omvat het aanpakken van gebruikersfeedback en het oplossen van technische problemen.
 • Heb een ondersteuningsplan: Heb een ondersteuningsplan om doorlopende ondersteuning aan jouw team te bieden. Dit omvat het bieden van bronnen voor probleemoplossing en training over nieuwe functies.

7. Communiceer met jouw team

 • Houd jouw team op de hoogte: Houd jouw team op de hoogte gedurende het overgangsproces. Dit omvat het regelmatig verstrekken van updates, het aanpakken van zorgen en het beantwoorden van vragen.
 • Moedig feedback en vragen aan: Moedig feedback en vragen aan van jouw team om een soepele overgang te garanderen en de acceptatie van Office 365 te vergroten.
 • Bied doorlopende ondersteuning: Bied doorlopende ondersteuning aan jouw team na de overgang. Dit omvat het bieden van bronnen voor training, probleemoplossing en het aanpakken van gebruikerszorgen.

\"Microsoft

8. Blijf up-to-date

 • Monitor updates en nieuwe functies: Monitor updates en nieuwe functies in Office 365 om op de hoogte te blijven van de nieuwste mogelijkheden en verbeteringen.
 • Train jouw team over nieuwe functies: Train jouw team over nieuwe functies om de productiviteit te verhogen en ervoor te zorgen dat jouw bedrijf het meeste uit Office 365 haalt.
 • Blijf voldoen aan voorschriften: Blijf voldoen aan voorschriften door de beveiligings- en compliancefuncties van Office 365 te begrijpen en beste praktijken voor gegevensbescherming te implementeren.


Ik wil Microsoft Office 365

Conclusie

Het overstappen naar Microsoft Office 365 kan een ontmoedigende taak zijn, maar met de juiste planning, training en uitvoering kan het een soepel en succesvol proces zijn. Door deze 10 tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw overgang naar Office 365 succesvol, veilig en voldoet aan jouw bedrijfsbehoeften. Vergeet niet om gedurende het proces te communiceren met jouw team en doorlopende ondersteuning te bieden om een succesvolle overgang te garanderen.

Veel gestelde vragen

Wat is Office 365?

Office 365 is een cloudgebaseerde oplossing die door Microsoft wordt aangeboden en bedrijven een breed scala aan productiviteits- en samenwerkingstools biedt.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Microsoft Office 365?

De voordelen van het gebruik van Microsoft Office 365 zijn onder meer verhoogde flexibiliteit, externe toegankelijkheid, realtime samenwerking, automatische updates en verbeterde beveiligings- en compliancefuncties.

Hoe kan ik de behoeften van mijn bedrijf voor Office 365 bepalen?

Je kunt de behoeften van jouw bedrijf voor Office 365 bepalen door te identificeren welke applicaties jouw team het meest gebruikt en welke functies cruciaal zijn voor jouw bedrijfsactiviteiten.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn gegevens veilig zijn in Office 365?

Je kunt ervoor zorgen dat jouw gegevens veilig zijn in Office 365 door de beveiligings- en compliancefuncties van het platform te begrijpen, beste praktijken voor gegevensbescherming te implementeren en gebruikersactiviteit te monitoren.

Hoe vaak worden updates en nieuwe functies toegevoegd aan Office 365?

Updates en nieuwe functies worden regelmatig toegevoegd aan Office 365, met nieuwe updates die elke maand of zo worden uitgebracht. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van deze updates om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf het meeste uit Office 365 haalt.

Extra bronnen lezen?

Nog iets meer weten? Via onderstaande links kun je jezelf verder verdiepen:

 1. \”Office 365 voor bedrijven – Hulpbronnen voor klanten\” (https://support.microsoft.com/nl-nl/office/office-365-voor-bedrijven-hulpbronnen-voor-klanten-257bd263-8256-410b-82ab-721e2b2ebe61) – Deze pagina bevat verschillende bronnen en handleidingen om u te helpen bij het migreren naar Office 365.
 2. \”Migreren van G Suite naar Office 365\” (https://docs.microsoft.com/nl-nl/Exchange/mailbox-migration/migrate-g-suite-mailboxes) – Dit artikel bevat stapsgewijze instructies voor het migreren van e-mail, agenda\’s en contacten van G Suite naar Office 365.
 3. \”Overstappen van Google Drive naar OneDrive for Business\” (https://docs.microsoft.com/nl-nl/onedrive/google-drive-to-onedrive-for-business) – Dit artikel bevat stapsgewijze instructies voor het migreren van bestanden van Google Drive naar OneDrive for Business.
 4. \”Migreren van Dropbox naar OneDrive for Business\” (https://docs.microsoft.com/nl-nl/onedrive/dropbox-to-onedrive-for-business) – Dit artikel bevat stapsgewijze instructies voor het migreren van bestanden van Dropbox naar OneDrive for Business.
 5. \”Office 365-beveiliging en -compliance\” (https://docs.microsoft.com/nl-nl/office365/securitycompliance/overview-of-security-and-compliance-in-office-365) – Deze pagina bevat informatie over de beveiligings- en compliancefuncties van Office 365.

We horen graag van je!

[contact-form-7 id=\”8911\” title=\”Footer – Contact Formulier\”]
\"Mica