Applicatiebeheer inhuren. Gouden greep of zonde van het geld?

Inhoud:

Applicatiebeheer inhuren. Gouden greep of zonde van het geld?

Verbeter de efficiëntie en winstgevendheid van je bedrijf met professioneel applicatiebeheer

Maar wat houdt applicatiebeheer nu eigenlijk in? Na de inrichtingsfase van software, waarbij een adviseur of consultant van de leverancier betrokken is, komt het applicatiebeheer om de hoek kijken. De applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor het beheer en de optimalisatie van de software. Dat betekent dat hij of zij de vragen, opmerkingen en ideeën vanuit de organisatie beoordeelt op relevantie en vervolgens actie onderneemt om deze eventueel te implementeren of te beantwoorden.

 

Een goede applicatiebeheerder denkt ook actief mee over nieuwe softwareapplicaties die mogelijk beter bij de organisatie passen. Door de communicatielijnen binnen de organisatie kort te houden, zorgt de applicatiebeheerder ervoor dat iedereen op de hoogte is van wat er speelt. Zo kan de software optimaal worden ingezet en draagt het bij aan een hogere efficiëntie, productiviteit en uiteindelijk ook winst.

 

Kortom, applicatiebeheer is een belangrijk onderdeel van de IT-afdeling van een organisatie. Het zorgt ervoor dat software altijd up-to-date en goed beveiligd is, en dat het optimaal wordt ingezet om bedrijfsprocessen te ondersteunen. Benieuwd hoe applicatiebeheer jouw organisatie kan helpen? Neem dan contact op met een specialist in applicatiebeheer.

 

Huur applicatiebeheerders in bij een IT-dienstverlener en profiteer van een team van professionals zonder de zorgen van een fulltime medewerker

Het hebben van een applicatiebeheerder is cruciaal voor het succes van je bedrijf. Maar hoe vind je een goede applicatiebeheerder? Het aanbod is vaak beperkt en het is moeilijk om iemand in dienst te nemen voor deze functie. Bovendien is het inhuren van een fulltime applicatiebeheerder misschien niet nodig als er maar voor 2 of 3 dagen per week werk is.

 

Een alternatief is om een applicatiebeheerder in te huren bij een IT-dienstverlener. Dit is misschien minder conventioneel, maar kan wel interessanter zijn. Het geeft je toegang tot een team van professionals die op elkaar kunnen rekenen en die ervaring hebben met een breed scala aan softwareoplossingen. Hierdoor kunnen zij bredere inzichten bieden dan mensen die uitsluitend intern werken. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over vakanties, opleidingen en ziekte van een individuele applicatiebeheerder, aangezien de IT-dienstverlener voor vervanging kan zorgen.

 

Het inhuren van applicatiebeheerders bij een IT-dienstverlener is bovendien vaak gunstiger qua kosten. Mica IT is bijvoorbeeld gespecialiseerd in applicatiebeheer en biedt een \’zelfde bedrag, 2x de kwaliteit\’ houding. Dit betekent dat je kunt profiteren van de voordelen van een team van professionals zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kosten. Zo kun je een hele afdeling als applicatiebeheerders tot je beschikking hebben, zonder dat je iemand in dienst hoeft te nemen.

 

Kortom, het inhuren van applicatiebeheerders bij een IT-dienstverlener is een interessante optie voor bedrijven die geen fulltime applicatiebeheerder nodig hebben of moeite hebben om iemand in dienst te nemen voor deze functie. Wil je meer weten over hoe Mica IT je kan helpen bij het beheren en optimaliseren van je softwareapplicaties? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Meer interesse?

Heb je interesse in deze vorm van dienstverlening of heb je vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de adviseurs van Mica IT. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden en maken flexibele afspraken die aansluiten op jouw behoeften.

 

Onze adviseurs kunnen dieper ingaan op details zoals opleidingstrajecten van onze applicatiebeheerders, periodieke kosten en manieren van samenwerking. Uiteraard bespreken we dit graag onder het genot van een kopje koffie. Wij kijken ernaar uit om jouw bedrijf te helpen bij het beheren en optimaliseren van je softwareapplicaties.

 

Neem vandaag nog contact op met ons en ontdek wat Mica IT voor jouw bedrijf kan betekenen!

 

Kijk ook eens op de website van Mica voor meer informatie. U kunt ook direct bellen met één van onze adviseurs op +31 (0)297 500 604

Geen Blog of Nieuwsbericht meer missen? Schrijf je snel in voor de nieuwsbrief