Gedetailleerde stappen voor het omzetten van een Word-document naar PDF

Word-documenten zijn enorm veelzijdig en worden in talloze situaties gebruikt. Maar er zijn momenten waarop een PDF-formaat de voorkeur geniet. Misschien wilt u de opmaak van uw document behouden of deelbaarheid en toegankelijkheid verbeteren. In deze handleiding leggen we uit hoe u een Word-document naar een PDF-bestand kunt converteren, waarbij we bij elke stap gedetailleerde instructies en tips bieden.

Word document naar PDF converteren

Hoe u een Word-document naar PDF Converteert

  1. Open het Word-document dat u wilt converteren naar een PDF.
  2. Klik in de linkerbovenhoek van het scherm op het tabblad ‘Bestand’.
  3. Ga naar ‘Exporteren’ en selecteer vervolgens ‘PDF of XPS maken’.
  4. Geef aan waar u het PDF-bestand wilt opslaan.
  5. Klik op ‘Publiceren’.

Word-document naar PDF converteren

 

De Opties voor het Publiceren als PDF

PDF-opties voor paginabereik

Als u een PDF wilt maken van slechts enkele pagina’s in uw document, selecteert u een optie onder ‘Paginabereik’.

 

 

Inclusief bijgehouden wijzigingen in de PDF

Als u de bijgehouden wijzigingen in uw Word-document wilt opnemen in de PDF, vinkt u het selectievakje ‘Document met markeringen’ aan onder ‘Wat wilt u publiceren?’

 

 

Het maken van bladwijzers in de PDF

Als u een serie bladwijzers in de PDF wilt opnemen, vinkt u het selectievakje ‘Bladwijzers maken met’ aan en kiest u vervolgens ‘Koppen’ of, als u al bladwijzers in het document heeft ingevoegd, ‘Word-bladwijzers’.

 

 

Inclusief documenteigenschappen in de PDF

Als u documenteigenschappen wilt opnemen in de PDF, vinkt u het selectievakje ‘Documenteigenschappen’ aan.

 

 

Het verbeteren van de leesbaarheid voor schermlezers

Als u wilt dat uw document gemakkelijker kan worden gelezen door schermlezers, vinkt u het selectievakje ‘Labels voor documentstructuur voor toegankelijkheid’ aan.

 

 

Extra Beveiligings- en Toegankelijkheidsopties

PDF/A-standaard

Deze optie maakt uw PDF volgens de PDF/A-standaard, een archiveringsstandaard die ervoor zorgt dat het document er hetzelfde uitziet wanneer het later opnieuw wordt geopend.

 

 

Bitmaptekst als lettertypen niet mogen worden ingesloten

Als bepaalde lettertypen niet kunnen worden ingesloten in het document, zal de PDF bitmapafbeeldingen van de tekst gebruiken. Zo zorgt u ervoor dat de PDF er precies hetzelfde uitziet als het originele document.

 

 

Versleutel het document met een wachtwoord

Als u wilt dat alleen personen met het wachtwoord de PDF kunnen openen, selecteert u deze optie. Na het klikken op ‘OK’ opent u het dialoogvenster ‘PDF-document versleutelen’ waarin u een wachtwoord kunt opgeven.

 

Hoe u de inhoud van een PDF opent en kopieert met Word

Het is mogelijk om inhoud in een PDF te kopiëren door het bestand te openen in Word. Ga naar ‘Bestand’ > ‘Openen’ en blader naar het PDF-bestand. De PDF-inhoud wordt dan geopend in een nieuw Word-bestand. Nu kunt u elke gewenste inhoud kopiëren, inclusief afbeeldingen en diagrammen.

 

 

Door deze stappen te volgen, kunt u gemakkelijk en efficiënt een Word-document naar PDF converteren. Houd deze handleiding bij de hand voor toekomstige referentie en deel het met collega’s die ook kunnen profiteren van deze informatie.

Geen Blog of Nieuwsbericht meer missen? Schrijf je snel in voor de nieuwsbrief

Winkelwagen