Een vergelijking van Zakelijke Microsoft 365-licenties

Als bedrijf is het van belang om de juiste softwarelicenties te kiezen die passen bij uw behoeften en budget. Microsoft 365 biedt een scala aan zakelijke licenties, waaronder Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Basic, Microsoft 365 Business Premium en Microsoft 365 Enterprise. In deze blog zullen we een vergelijking maken van deze licenties, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Een vergelijking van Zakelijke Microsoft 365-licenties

Vergelijking van de verschillende licenties

 

LicentieOffice-appsUitgebreide beveiligingApparaatbeheerPower BIPowerAppsGeschikt voor bedrijven met
Business BasicNeeNeeNeeNeeNee< 300 gebruikers
Business StandardJaNeeNeeNeeNee<300 gebruikers
Business PremiumJaJaJaJaJa<300 gebruikers
EnterpriseJaJaJaJaJa300+ gebruikers

Microsoft 365 Business Standard

Microsoft 365 Business Standard is een uitgebreide oplossing voor zakelijke software. Het bevat Office-apps zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en SharePoint. Het biedt ook beveiligingsopties zoals antivirus en anti-phishing bescherming, evenals geavanceerde apparaatbeheer mogelijkheden. Het is geschikt voor bedrijven met maximaal 300 gebruikers.

 

Microsoft 365 Business Basic

Microsoft 365 Business Basic is een lichtere versie van de Business Standard-licentie. Het bevat alleen de online versies van de Office-apps, zonder de desktop-apps. Het biedt ook minder beveiligingsopties en apparaatbeheer mogelijkheden. Het is geschikt voor bedrijven met maximaal 300 gebruikers die alleen basisfuncties nodig hebben.

 

Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 Business Premium is een uitgebreidere versie van de Business Standard-licentie. Het bevat alle Office-apps en extra functies zoals beveiligingsopties en apparaatbeheer mogelijkheden. Het biedt ook geavanceerde functies zoals Power BI en PowerApps. Het is geschikt voor bedrijven met maximaal 300 gebruikers.

 

Microsoft 365 Enterprise

Microsoft 365 Enterprise is de meest uitgebreide zakelijke licentie van Microsoft 365. Het biedt alle Office-apps en alle beveiligingsopties en apparaatbeheer mogelijkheden van de Business Premium-licentie. Het biedt ook geavanceerde functies zoals Power BI en PowerApps, evenals compliance- en informatiebeschermingsmogelijkheden. Het is geschikt voor bedrijven van elke omvang.

 

Meer over Microsoft 365 Business Premium

Een van de belangrijkste voordelen van Microsoft 365 Business Premium is de integratie van de beveiligingsopties en apparaatbeheermogelijkheden. Dit betekent dat u al uw apparaten centraal kunt beheren en controleren, waardoor uw bedrijf beter beschermd is tegen cyberaanvallen. Daarnaast biedt Microsoft 365 Business Premium ook uitgebreide functies zoals Power BI en PowerApps, waardoor u uw bedrijfsprocessen kunt automatiseren en verbeteren.

 

Meer over Microsoft 365 Enterprise

Een van de belangrijkste voordelen van Microsoft 365 Enterprise is de compliance- en informatiebeschermingsmogelijkheden. Met deze functies kunt u voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming en privacy. Het biedt bijvoorbeeld mogelijkheden om gevoelige informatie te classificeren en te beschermen, en om te voorkomen dat gevoelige informatie wordt gedeeld buiten uw organisatie.

 

Daarnaast biedt Microsoft 365 Enterprise ook geavanceerde functies voor apparaatbeheer en beveiliging, waaronder antivirus en anti-phishing bescherming. Dit betekent dat uw bedrijf beter beschermd is tegen cyberaanvallen en dat u al uw apparaten centraal kunt beheren en controleren.

Veel gestelde vragen

Microsoft 365 Business Standard bevat alle desktopversies van de Office-apps, terwijl Microsoft 365 Business Basic alleen de online versies bevat. Business Standard biedt ook meer beveiligingsopties en apparaatbeheermogelijkheden dan Business Basic.

Dit is afhankelijk van uw bedrijfsbehoeften en budget. Als u een klein bedrijf heeft met maximaal 300 gebruikers en alleen de basis Office-functies nodig heeft, dan is Microsoft 365 Business Basic wellicht de beste optie. Als u meer geavanceerde functies en beveiligingsopties nodig heeft, dan zijn de Business Standard en Business Premium-licenties goede opties. Als u een groter bedrijf heeft en behoefte heeft aan compliance- en informatiebeschermingsmogelijkheden, dan is Microsoft 365 Enterprise de beste optie voor u.

Ja, alle Microsoft 365-licenties bieden beveiligingsopties, zoals antivirus en anti-phishing bescherming.

Power BI en PowerApps zijn beschikbaar met Microsoft 365 Business Premium en Enterprise-licenties.

Ja, u kunt uw Microsoft 365-licentie upgraden als uw bedrijfsbehoeften veranderen. Neem contact op met uw Microsoft-verkoper voor meer informatie over het upgraden van uw licentie.

 

Geen Blog of Nieuwsbericht meer missen? Schrijf je snel in voor de nieuwsbrief