Efficiënt brainstormen met Microsoft Teams whiteboard – Gosse legt uit

In het huidige digitale tijdperk, waar remote werken steeds meer de norm wordt, is het vinden van effectieve manieren om samen te werken en ideeën te delen essentieel. Microsoft Teams heeft zich ontpopt als een cruciale tool voor virtuele samenwerking, en de whiteboard-functie speelt hierin een bijzondere rol. In onze nieuwste video uit de serie “Gosse legt uit”, duiken we in hoe je deze interactieve tool kunt gebruiken om je Teams-vergaderingen naar een hoger niveau te tillen.

Wat is het Microsoft Teams Whiteboard?

Het whiteboard in Microsoft Teams is een digitale canvas waar teamleden tijdens vergaderingen in real-time kunnen samenwerken. Of het nu gaat om brainstormen, het plannen van projecten, of het visueel uitleggen van complexe ideeën, het whiteboard biedt een veelzijdige ruimte voor creatieve samenwerking.

 

Hoe Start Je een Whiteboard in Teams?

Het starten van een whiteboard tijdens een Teams-vergadering is eenvoudig:

 

  1. Deelname aan de vergadering: Begin door deel te nemen aan je geplande Teams-vergadering.
  2. Deelfunctie: Kijk in de vergaderingscontrols naar de optie ‘Delen’ en klik hierop.
  3. Selecteer Microsoft Whiteboard: Kies uit de deelopties voor ‘Microsoft Whiteboard’. Je whiteboard wordt direct geopend en gedeeld met alle deelnemers in de vergadering.

Voordelen van het Gebruiken van een Whiteboard

  • Interactieve Samenwerking: Het whiteboard faciliteert een dynamische vorm van samenwerking, waarbij alle deelnemers tegelijkertijd ideeën kunnen toevoegen en ontwikkelen.
  • Visuele Communicatie: Complexe ideeën worden eenvoudiger te begrijpen wanneer ze visueel worden gepresenteerd.
  • Flexibiliteit: Met verschillende pennen, kleuren, en tools kun je het whiteboard aanpassen aan de behoeften van je team.

Bewaren en Delen van Whiteboard Sessies

Een groot voordeel van het whiteboard in Teams is dat je jouw sessies kunt bewaren en delen, zodat iedereen toegang heeft tot de besproken ideeën, zelfs na afloop van de vergadering.

 

Wil je deze functie in actie zien en meer praktische tips ontdekken? Bekijk dan onze video “Gosse legt uit” waar we je door het proces leiden. En voor meer inzichten over hoe je technologie kunt inzetten om jouw werkdag efficiënter en productiever te maken, volg onze blog en blijf op de hoogte van de laatste updates.

Hoe maak je een whiteboard in een Teams vergadering?

Geen Blog of Nieuwsbericht meer missen? Schrijf je snel in voor de nieuwsbrief