Aan de slag met Microsoft Office 365: Een beginnersgids voor bedrijven

Microsoft Office 365 is een softwarepakket op abonnementsbasis dat gebruikers voorziet van verschillende tools en applicaties voor productiviteit, communicatie en samenwerking. Van e-mail en agenda tot tekstverwerking en spreadsheet creatie, Microsoft Office 365 is een essentieel instrument voor bedrijven van elke omvang. In deze beginner’s guide zullen we de basis van Microsoft Office 365 bespreken en hoe bedrijven aan de slag kunnen met dit krachtige softwarepakket.

Inhoud:

Aan de slag met Microsoft Office 365: Een beginnersgids voor bedrijven

Wat is Microsoft Office 365?

Microsoft Office 365 is een cloudgebaseerd softwarepakket dat gebruikers toegang biedt tot verschillende tools en applicaties voor productiviteit, communicatie en samenwerking. Het omvat vertrouwde toepassingen zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook, evenals andere applicaties zoals Teams, SharePoint, OneDrive en Yammer. Het softwarepakket is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, overal toegankelijk en regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies en mogelijkheden.

 

Waarom zouden bedrijven Microsoft Office 365 moeten gebruiken?

Microsoft Office 365 biedt bedrijven een scala aan voordelen, waaronder:

 

 • Verbeterde samenwerking en communicatie: Met tools zoals Teams en SharePoint kunnen bedrijven efficiënter en effectiever communiceren en samenwerken.
 • Verhoogde productiviteit: De verschillende tools en applicaties die beschikbaar zijn in Microsoft Office 365 kunnen bedrijven helpen hun workflows te stroomlijnen en taken efficiënter af te ronden.
 • Flexibiliteit en toegankelijkheid: Als een op cloud gebaseerde oplossing kan Office 365 worden geopend vanaf elke locatie met een internetverbinding, waardoor het ideaal is voor bedrijven met werknemers op afstand of mobiele werknemers.
 • Kosteneffectiviteit: Microsoft Office 365 is een op abonnement gebaseerde service, wat betekent dat bedrijven alleen betalen voor wat ze nodig hebben, zonder te hoeven investeren in dure hardware en software.

Hoe kan men zich aanmelden voor Microsoft Office 365?

Om zich aan te melden voor Microsoft Office 365 kunnen bedrijven een plan kiezen dat het beste bij hun behoeften past. Ze moeten wat basisinformatie over hun bedrijf verstrekken en een betalingsmethode selecteren. Zodra de betaling is verwerkt, ontvangen ze een e-mail met instructies over hoe ze Microsoft Office 365 kunnen opzetten en installeren.

 

Welke verschillende plannen zijn er beschikbaar voor Microsoft Office 365?

Microsoft Office 365 biedt verschillende plannen voor bedrijven, afhankelijk van hun grootte en behoeften. De plannen variëren van basis e-mail en online opslag tot volledige toegang tot alle Office-toepassingen en geavanceerde beveiligingsfuncties. Enkele van de meest populaire plannen zijn:

 

 1. Microsoft 365 Business Basic: Dit plan omvat basis e-mail en agenda, online versies van Office-toepassingen en 1 TB online opslag per gebruiker.
 2. Microsoft 365 Business Standard: Dit plan omvat alle functies van het Business Basic-plan, plus toegang tot de desktopversies van Office-toepassingen, Teams en SharePoint.
 3. Microsoft 365 Business Premium: Dit plan omvat alle functies van het Business Standard-plan, plus geavanceerde beveiligingsfuncties en apparaatbeheer.
 4. Microsoft Office 365 Enterprise: Dit grootzakelijk pakket is geschikt voor bedrijven met meer dan 300 gebruikers. Ook voor bedrijven die behoefte hebben aan optimale en maximale beveiliging en compliance.

Hoe kan men Microsoft Office 365 opzetten en installeren?

Na aanmelding voor Microsoft Office 365 ontvangen bedrijven een e-mail met instructies over hoe ze het softwarepakket kunnen opzetten en installeren. Ze moeten de volgende stappen volgen:

 

 1. Inloggen op het Microsoft 365-beheercentrum.
 2. Gebruikers toevoegen en licenties toewijzen.
 3. Office-toepassingen installeren op de apparaten van gebruikers.
 4. E-mail instellen en e-mailclients configureren.
 5. SharePoint en OneDrive for Business configureren.

Een overzicht van de verschillende tools en applicaties die beschikbaar zijn in Microsoft Office 365.

Microsoft Office 365 omvat een breed scala aan tools en applicaties die bedrijven kunnen helpen hun workflows te stroomlijnen en de productiviteit te verhogen. Enkele van de meest populaire tools en applicaties zijn:

 

 • Word: Een tekstverwerkingsprogramma waarmee gebruikers gemakkelijk documenten kunnen maken en bewerken. Word bevat verschillende opmaakopties, sjablonen en thema’s om documentcreatie eenvoudig en efficiënt te maken.
 • Excel: Een spreadsheet-toepassing waarmee gebruikers gegevens gemakkelijk kunnen maken en beheren. Excel bevat krachtige formules, grafieken en diagrammen om gebruikers te helpen hun gegevens te visualiseren en te analyseren.
 • PowerPoint: Een presentatietoepassing waarmee gebruikers dynamische en boeiende presentaties kunnen maken. PowerPoint bevat verschillende thema’s, sjablonen en animatie-opties om presentaties impactvoller te maken.
 • Outlook: Een e-mail- en agendatoepassing waarmee gebruikers hun e-mails en afspraken gemakkelijk kunnen beheren. Outlook bevat geavanceerde functies zoals e-mailfiltering en planningstools om gebruikers georganiseerd en productief te houden.
 • Teams: Een samenwerkingstoepassing waarmee gebruikers in real-time kunnen communiceren en samenwerken. Teams bevat functies zoals videoconferencing, bestandsdeling en chat om teams effectiever samen te laten werken.
 • SharePoint: Een platform waarmee bedrijven intranetsites, documentbibliotheken en andere samenwerkingsruimtes kunnen maken en beheren. SharePoint bevat functies zoals contentbeheer, workflowautomatisering en aangepaste app-ontwikkeling om bedrijven op maat gemaakte oplossingen te laten maken.
 • OneDrive: Een online opslagoplossing waarmee gebruikers bestanden kunnen opslaan, delen en openen vanaf elke locatie. OneDrive bevat functies zoals versiebeheer en mobiele toegang om gebruikers verbonden en productief te houden, zelfs onderweg.

Hoe kan men Microsoft Office 365 gebruiken voor communicatie en samenwerking?

Microsoft Office 365 biedt een verscheidenheid aan tools en applicaties die bedrijven kunnen helpen effectiever te communiceren en samenwerken. Enkele tips voor het gebruik van Office 365 voor communicatie en samenwerking zijn:

 

 • Gebruik Teams voor real-time communicatie: Teams stelt gebruikers in staat om in real-time te communiceren via chat-, spraak- en video-oproepen. Gebruik Teams om samen te werken aan projecten, vergaderingen te houden en bestanden te delen.
 • Gebruik SharePoint voor samenwerking aan documenten: SharePoint stelt bedrijven in staat om documentbibliotheken, teamsites en andere samenwerkingsruimtes te maken en te beheren. Gebruik SharePoint om documenten te delen, samen te werken aan projecten en workflows te beheren.
 • Gebruik Outlook voor e-mail- en agendabeheer: Outlook stelt gebruikers in staat om hun e-mails en afspraken gemakkelijk te beheren. Gebruik Outlook om vergaderingen te plannen, herinneringen in te stellen en georganiseerd te blijven.

Tips voor het effectief gebruik van Microsoft Office 365.

Om het meeste uit Microsoft Office 365 te halen, moeten bedrijven rekening houden met de volgende tips:

 

 • Maak gebruik van trainingsbronnen: Microsoft biedt een verscheidenheid aan trainingsbronnen, waaronder online cursussen en tutorials, om gebruikers te helpen het meeste uit Office 365 te halen.
 • Pas instellingen en voorkeuren aan: Office 365 stelt gebruikers in staat om instellingen en voorkeuren aan te passen om aan hun behoeften te voldoen. Neem de tijd om de verschillende opties te verkennen en pas instellingen aan waar nodig.
 • Blijf op de hoogte van updates en nieuwe functies: Microsoft brengt regelmatig updates en nieuwe functies uit voor Office 365. Blijf op de hoogte van deze wijzigingen om te profiteren van nieuwe functionaliteiten en verbeteringen.
 • Gebruik integraties van derden: Office 365 integreert met een verscheidenheid aan tools en applicaties van derden. Verken deze integraties om oplossingen te vinden die uw productiviteit en samenwerking kunnen verbeteren.

Beveiliging en compliance in Microsoft Office 365

Microsoft Office 365 omvat geavanceerde beveiligingsfuncties en compliance-tools om bedrijven te helpen hun gegevens te beschermen en te voldoen aan industrienormen. Enkele van de beveiligings- en compliancefuncties van Office 365 zijn onder meer:

 

 • Multi-factor authenticatie: Microsoft Office 365 ondersteunt multi-factor authenticatie om een extra beveiligingslaag te bieden voor gebruikers.
 • Data-encryptie: Microsoft Office 365 omvat data-encryptie tijdens rust en in transit om gevoelige informatie te beschermen.
 • Geavanceerde bedreigingsbescherming: Microsoft Office 365 omvat geavanceerde bedreigingsbeschermingsfuncties, zoals anti-malware- en anti-spamfilters, om te beschermen tegen cyberdreigingen.
 • Compliance-tools: Microsoft Office 365 Enterprise omvat compliance-tools die bedrijven kunnen helpen te voldoen aan industrienormen, zoals HIPAA, ISO 27001 en GDPR.

Microsoft Office 365 is een softwarepakket op abonnementsbasis dat gebruikers voorziet van verschillende tools en applicaties voor productiviteit, communicatie en samenwerking. Van e-mail en agenda tot tekstverwerking en spreadsheet creatie, Microsoft Office 365 is een essentieel instrument voor bedrijven van elke omvang. In deze beginner’s guide zullen we de basis van Microsoft Office 365 bespreken en hoe bedrijven aan de slag kunnen met dit krachtige softwarepakket.

 

Conclusie

Microsoft Office 365 is een krachtige software suite die bedrijven van alle groottes kan helpen om de productiviteit te verhogen, workflows te stroomlijnen en communicatie en samenwerking te verbeteren. Door de basisprincipes van Microsoft Office 365 te begrijpen en gebruik te maken van de verschillende tools en toepassingen, kunnen bedrijven concurrerend blijven en hun doelen bereiken. Of je nu op afstand werkt of op kantoor, Office 365 biedt de flexibiliteit en toegankelijkheid die bedrijven nodig hebben om te slagen in de snelle wereld van vandaag.

Veel gestelde vragen

Ja, Office 365 kan worden geïnstalleerd en gebruikt op meerdere apparaten, waaronder desktops, laptops, tablets en smartphones.

Gebruikers kunnen worden toegevoegd of verwijderd uit een Office 365-abonnement via het Microsoft 365-beheercentrum.

Ja, veel van de Office 365-applicaties kunnen offline worden gebruikt, maar sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar zonder internetverbinding.

Microsoft Office 365 is een cloudgebaseerde oplossing die gebruikers toegang biedt tot de nieuwste versies van Office-applicaties en extra functies zoals Teams, SharePoint en OneDrive. De traditionele desktopversie van Office is een eenmalige aankoop die een set applicaties bevat die op een lokale computer zijn geïnstalleerd.

Ja, Microsoft Office 365 omvat geavanceerde beveiligingsfuncties zoals multi-factor authenticatie, data-encryptie en geavanceerde bedreigingsbescherming.

Geen Blog of Nieuwsbericht meer missen? Schrijf je snel in voor de nieuwsbrief

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=3437#!trpen#Shopping Cart#!trpst#/trp-gettext#!trpen#