Het is vandaag precies dertien dagen geleden dat Mica IT haar vijftien jarige bestaan, niet heeft gevierd.

1 april 2005, valt te lezen op de Kamer van Koophandel inschrijving. Op die dag zag Mica IT BV, onder een andere naam nog overigens, het levenslicht en is het avontuur begonnen. En wat een avontuur.

Nu zou ik een waslijst aan mooie feiten kunnen opnoemen. Of een aan verkooppraatjes grenzend aantal argumenten kunnen geven waarom Mica IT zo’n succes is. Maar dat gaan we niet doen.

Het begin

Vanuit mijn persoonlijke perspectief is het eigenlijk heel eenvoudig. Uw auteur was vroeger niet zo van het leren en er moest en zou een andere weg komen. Autoriteit, “omdat het zo moet”, “je moet later een ‘goede’ baan vinden” en “de rest doet het toch ook zo”-argumenten waren niet zo aan mij besteed. Ik koos liever mijn eigen pad en trok bij voorkeur mijn eigen plan. Vrij kiezen met wie ik ging samenwerken, dát zocht ik.

\"2011
2011 Kantoor Aalsmeer

Wat met de eigenwijsheid van een post-puber is gestart, en aangewakkerd werd door mijn lieve ouders, kreeg op die manier de vrije ruimte om te starten en uit te groeien tot een hechte groep IT professionals. Graag zou ik via dit medium daarom ook mijn ouders willen bedankt voor het geschonken vertrouwen en de vrijheid die ik heb mogen krijgen om zelfontplooiing centraal te stellen in mijn jonge(re) leven. Nu mijn vrouw en ik zeer binnenkort ons vierde kindje mogen ontmoeten, beschouw ik het als doel om eveneens te proberen, hen de kans te geven hun eigen koers te varen en hun eigen levensverhaal te schrijven.

Teamwork en individuele drive

De randvoorwaarden voor Mica IT waren er in het vroege begin dus al. Maar, ik kan het succes van Mica IT eigenlijk en bijna uitsluitend, toedichten aan de geweldige mensen die ik heb ontmoet de afgelopen vijftien jaar. Niet alleen de mensen waar Mica opdrachten voor heeft mogen uitvoeren, maar ook een team van geweldenaren die anno 2020 het dagelijks leven van de driekoppige directie, zeer eenvoudig maakt. Zij hebben Mica gemaakt tot wat het nu is en zij hebben het bedrijf volwassen gemaakt.

Het team van Mica bestaat uit professionals die in mijn ogen stuk voor stuk snappen wat en waarom zij dingen doen voor opdrachtgevers van Mica IT. Mogelijk door de spreekwoordelijke roze bril gezien, zou ik samenvattend kunnen concluderen dat communicatie, gezond verstand en een enorme intrinsieke motivatie het team van Mica IT typeert. Worden er dan nooit fouten gemaakt? Zijn er dan nooit misverstanden? Hoor ik u denken. Ja, natuurlijk wel. Sterker nog, misschien houden beide type verhalen elkaar op een weegschaal, aardig in evenwicht. Nee, zonder hobbels bestaat geen enkele onderneming.

De kracht van deze mensen zit in het herkennen, erkennen, analyseren en verbeteren. Leren van fouten en er meer mee doen dan de statistieken bijwerken. Dat verklaart niet alleen de soms enorme persoonlijke groei van individuen, maar ook dat van Mica IT als geheel. Soms samen falen, altijd samen sterker en beter worden.

\"Mica
Mica – 10 jarig bestaan
\"Luuk
Luuk en Göran – Mica 10 jaar

Feestelijkheden, maar even niet

Met “de Coronacrisis” voelt het ongepast om overdreven vrolijk te doen. Vooral met het oog op wat alle ondernemers in Nederland staat te wachten. Er is formeel dan ook besloten dat Mica IT geen feestelijke boodschappen zou gaan uitdragen, flitsende e-mails te versturen of semi gestolen inspiratiequotes voor medewerkers op kaartjes te krabbelen. Voor je het weet heb je Arjen Lubach immers achter je aan.

Ondanks het feit dat Mica IT dit jubileum dus gepast aan zich voorbij laat gaan, wil ik persoonlijk, via dit blog, iedereen die ooit betrokken is geweest bij Mica IT, bedanken voor de fantastische reis tot nu. Daarnaast zie ik ernaar uit om al die nieuwe mensen te mogen ontmoeten die het team van Mica IT op haar pad gaat treffen!

\"2017
2017 Nieuw kantoor Uithoorn

Gezond naar de toekomst

Met enige trots, vol goede moed en een hoofd vol met ambitieuze plannen zeg ik: Bedankt collega’s, bedankt partners en bedankt trouwe klanten van Mica IT! Blijf gezond en positief en laten we de volgende 15 jaar even vruchtvol met elkaar doorbrengen.

Met een warme groet,

Göran