Productiviteitssoftware is een essentieel hulpmiddel voor bedrijven van elke omvang om hun efficiëntie te verbeteren en hun activiteiten te stroomlijnen. Twee van de meest populaire productiviteitssoftwarepakketten die vandaag de dag beschikbaar zijn, zijn Microsoft Office 365 en Google Workspace (voorheen bekend als G Suite). Beide softwarepakketten bieden vergelijkbare functies, maar welke is beter voor uw bedrijf? In dit artikel zullen we de functies, prijzen en plannen van Microsoft Office 365 en Google Workspace vergelijken en contrasteren om u te helpen beslissen welke de juiste keuze is voor uw bedrijf.

In dit blog


\"Microsoft


\"Google


Meer info

Belangrijkste onderdelen en verschillen

1. Prijzen en plannen

Prijzen zijn een kritische factor bij het kiezen van een productiviteitssoftwarepakket voor bedrijven. Microsoft Office 365 Business biedt op het moment van schrijven (maart 2023) verschillende prijzen en planopties, variërend van € 5,10 per gebruiker per maand voor het Basic abonnement tot € 18,60 per gebruiker per maand voor het Premium abonnement. Google Workspace biedt daarentegen drie prijs- en planopties, variërend van € 5,20 per gebruiker per maand voor het Business Starter abonnement  tot € 15,60 per gebruiker per maand voor Business Plus. De functies die in elk plan zijn opgenomen, verschillen, waarbij Microsoft Office 365 in elk plan meer functies en tools biedt dan Google Workspace.

2. E-mailbeheer

E-mail is een essentieel onderdeel van elk bedrijf en zowel Microsoft Office 365 als Google Workspace bieden robuuste e-mailbeheerfuncties. Microsoft Office 365 biedt verschillende e-mailbeheeropties, waaronder aangepaste domeinen, e-mailaliassen en integratie met andere productiviteitstools zoals OneDrive en Skype. Google Workspace biedt vergelijkbare functies, waaronder aangepaste domeinen, e-mailaliassen en integratie met andere productiviteitstools zoals Google Drive en Google Meet.

De 10 belangrijkste voordelen van het verhuizen van uw bedrijf naar Microsoft Office 365Lees het hele blogKlik hierWat is Microsoft 365 Enterprise?Lees snel het hele blogKlik hierWat is Microsoft 365 Business?Je ontdekt het in het blogKlik hierVerborgen kosten van traditioneel Microsoft OfficeLees welke verborgen kosten er zijn bij de traditionele versie van OfficeKlik hierMicrosoft Office 365 beveiligingLees in dit blog alles over Microsoft 365 beveiligingKlik hier8 tips voor een soepele overgang naar Microsoft Office 36510 tips voor een soepele overgang naar Microsoft Office 365Klik hierMicrosoft Office 365: Een beginnersgids voor bedrijvenbeginner’s guide zullen over de basis van Microsoft 365Klik hierHoe plan je de migratie naar Microsoft 365?Lees in dit blog hoe je dat aanpakt.Klik hierVergelijk de zakelijke Microsoft 365-licentiesLees alles over de verschillende versies en uitvoeringenKlik hier
Previous
Next

3. Samenwerkingshulpmiddelen

Samenwerking is essentieel voor bedrijven en zowel Microsoft Office 365 als Google Workspace bieden samenwerkingshulpmiddelen waarmee teams in real-time aan projecten kunnen werken. Microsoft Office 365 biedt samenwerkingshulpmiddelen zoals SharePoint, Teams en OneDrive, terwijl Google Workspace hulpmiddelen zoals Google Docs, Google Sheets, Google Slides en Google Forms biedt. Beide productiviteitssoftwarepakketten hebben vergelijkbare samenwerkingsfuncties.

4. Cloudopslag

Cloudopslag is een andere essentiële factor bij het kiezen van een productiviteitssoftwarepakket voor bedrijven. Zowel Microsoft Office 365 als Google Workspace bieden cloudopslagopties, maar de hoeveelheid opslag en de beveiligingsfuncties die in elk softwarepakket zijn opgenomen, verschillen. Microsoft Office 365 biedt OneDrive for Business, dat tot 1TB opslag per gebruiker biedt en beveiligingsfuncties zoals versleuteling en toegangscontroles omvat. Google Workspace biedt Google Drive, dat tot 30GB opslag per gebruiker biedt en vergelijkbare beveiligingsfuncties zoals versleuteling en toegangscontroles omvat.


Contact

\"Microsoft

5. Mobiele compatibiliteit

In het digitale tijdperk van vandaag hebben bedrijven productiviteitssoftware nodig die compatibel is met mobiele apparaten. Zowel Microsoft Office 365 als Google Workspace bieden mobiele compatibiliteit, met mobiele apps beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. De mobiele apps van Microsoft Office 365 zijn robuuster en bieden meer functies dan de mobiele apps van Google Workspace, maar de mobiele apps van Google Workspace zijn meer gebruiksvriendelijk en toegankelijk.

6. Klantenondersteuning

Klantenondersteuning is een cruciale factor bij het kiezen van een productiviteitssoftwarepakket voor bedrijven. Microsoft Office 365 biedt verschillende opties voor klantenondersteuning, waaronder telefonische ondersteuning, e-mailondersteuning en communityforums. Google Workspace biedt vergelijkbare opties voor klantenondersteuning.

Voor zakelijke implementatie werken veel bedrijven samen met IT partners voor configuratie, back-ups en advies.

7. Integraties met andere tools

Integraties met andere zakelijke tools zijn belangrijk voor bedrijven om hun productiviteit te verbeteren en hun activiteiten te stroomlijnen. Microsoft Office 365 biedt verschillende integraties met andere zakelijke tools zoals Salesforce, Trello en Asana. Google Workspace biedt integraties met andere zakelijke tools zoals Slack, Dropbox en Zoom. Beide productiviteitssoftwarepakketten bieden aanpassingsmogelijkheden, waardoor bedrijven kunnen integreren met andere tools die aan hun unieke behoeften voldoen.

\"Google

Ik meer over Microsoft Office 365

Conclusie

In conclusie zijn Microsoft Office 365 en Google Workspace beide uitstekende productiviteitssoftwarepakketten voor bedrijven. Elk softwarepakket biedt vergelijkbare functies, maar de prijzen, plannen en gebruiksvriendelijkheid van elk softwarepakket verschillen. Op basis van onze vergelijking raden we Google Workspace aan voor bedrijven die gebruiksvriendelijkheid en gestroomlijnde samenwerkingsfuncties prioriteren die meer het op het individu zijn gericht, terwijl Microsoft Office 365 Business wordt aanbevolen voor bedrijven die robuuste functies en aanpassingsmogelijkheden prioriteren voor bedrijfsmatige samenwerking en integratie.

Veel gestelde vragen

Wat is het belangrijkste verschil tussen Microsoft Office 365 en Google Workspace?

Het belangrijkste verschil tussen Microsoft Office 365 en Google Workspace is dat Microsoft Office 365 meer robuuste functies en aanpassingsmogelijkheden biedt, terwijl Google Workspace meer gebruiksvriendelijke en gestroomlijnde functies biedt.

Welke productiviteitssoftware is betaalbaarder voor kleine bedrijven?

Hoewel het elkaar niet veel ontloopt is over het algemeen Microsoft Office 365 Business betaalbaarder voor kleine bedrijven, met abonnementen vanaf € 5,10 per gebruiker per maand.

Kan ik zowel Microsoft Office 365 als Google Workspace tegelijkertijd gebruiken?

Ja, bedrijven kunnen zowel Microsoft Office 365 als Google Workspace tegelijkertijd gebruiken, maar het kan moeilijker zijn om de twee softwarepakketten te integreren.

Welke productiviteitssoftware heeft betere mobiele app-functies?

De mobiele apps van Microsoft Office 365 bieden meer functies dan de mobiele apps van Google Workspace, maar de mobiele apps van Google Workspace zijn meer gebruiksvriendelijk en toegankelijk.

Hoe bespaart Office 365 kosten in vergelijking met traditionele softwareoplossingen?

Office 365 heeft een pay-as-you-go-model, wat betekent dat bedrijven alleen betalen voor het aantal gebruikers dat ze nodig hebben. Dit kan op de lange termijn aanzienlijk geld besparen in vergelijking met traditionele softwarelicentiekosten. Bovendien kunnen bedrijven de aanvangskosten vermijden die gepaard gaan met traditionele softwareoplossingen en de noodzaak om hardware en infrastructuur te onderhouden.

We horen graag van je!

[contact-form-7 id=\”8911\” title=\”Footer – Contact Formulier\”]
\"Mica

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=3437#!trpen#Shopping Cart#!trpst#/trp-gettext#!trpen#