Wat is Microsoft 365 Business?

Microsoft 365 Business is een uitgebreide set productiviteits- en samenwerkingsinstrumenten die zijn ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven. Het is een cloudgebaseerde service die de nieuwste versies van Microsoft Office-applicaties, zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams, biedt, evenals andere handige functies zoals Exchange Online voor e-mail en agenda’s, OneDrive voor bestandsopslag en delen, SharePoint voor team sites en samenwerking, en meer.

Wat is Microsoft 365 Business?

De drie pakketten van Microsoft 365 Business

Er zijn drie verschillende pakketten beschikbaar voor Microsoft 365 Business: Basic, Standard en Premium. Elk pakket biedt verschillende functies en prijzen, zodat bedrijven de juiste oplossing kunnen vinden die past bij hun behoeften.

 

  • Microsoft 365 Business Basic

Microsoft 365 Business Basic is het instappakket en bevat de essentiële functies van Microsoft 365, zoals Exchange Online, OneDrive en SharePoint. Dit pakket is ideaal voor bedrijven die eenvoudige productiviteits- en samenwerkingsfuncties nodig hebben.

 

  • Microsoft 365 Business Standard

Microsoft 365 Business Standard bevat alle functies van het Basic-pakket, plus extra functies zoals de nieuwste versies van de Office-applicaties en Microsoft Teams. Dit pakket is geschikt voor bedrijven die een volledige set productiviteits- en samenwerkingsfuncties nodig hebben.

 

  • Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 Business Premium is het meest uitgebreide pakket en bevat alle functies van het Standard-pakket, plus extra functies zoals Microsoft Intune en Azure Information Protection. Dit pakket is ideaal voor bedrijven die een uitgebreide beveiligings- en compliance-oplossing nodig hebben.

 

Intune: beveiliging en beheer van mobiele apparaten

Microsoft Intune is een beveiligings- en beheeroplossing voor mobiele apparaten. Het stelt bedrijven in staat om de toegang tot bedrijfsgegevens en -applicaties te beheren en te beveiligen op mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Met Intune kunnen bedrijven bijvoorbeeld apparaten op afstand wissen of vergrendelen, beperkingen instellen voor toegang tot bepaalde gegevens en apps, en rapporten genereren over apparaatgebruik.

 

Intune biedt bedrijven ook de mogelijkheid om hun apparaten te configureren en te beheren op een veilige en efficiënte manier. Dit kan worden gedaan via een cloudgebaseerd beheerconsole, waarbij de IT-beheerders gemakkelijk toegang hebben tot alle apparaten in het bedrijfsnetwerk.

 

Hoe kan Microsoft 365 Business bedrijven helpen?

Microsoft 365 Business biedt een scala aan functies die bedrijven kunnen helpen om productiever te zijn en efficiënter samen te werken. Door het gebruik van cloudgebaseerde services, zoals Exchange Online, OneDrive en SharePoint, hebben medewerkers toegang tot hun bestanden en documenten vanaf elk apparaat en vanuit elkelocatie, wat de samenwerking en communicatie tussen teamleden aanzienlijk kan verbeteren. Bovendien kunnen bedrijven met Microsoft Teams, een centrale hub voor communicatie en samenwerking, naadloos chatten, bellen en vergaderen, evenals bestanden delen en bewerken in realtime.

 

Een ander belangrijk voordeel van Microsoft 365 Business is de uitgebreide beveiliging en compliance-functies. Met Intune en Azure Information Protection kunnen bedrijven de toegang tot bedrijfsgegevens en -applicaties beheren en beveiligen, zelfs op mobiele apparaten. Daarnaast biedt Microsoft 365 Business beveiligingsfuncties zoals Advanced Threat Protection en Information Protection, die bedrijven kunnen helpen hun gegevens te beschermen tegen cyberdreigingen.

 

Conclusie

Kortom, Microsoft 365 Business is een uitgebreide oplossing voor productiviteit, samenwerking, beveiliging en compliance die speciaal is ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven. Met de drie verschillende pakketten en de mogelijkheid om Microsoft Intune toe te voegen, kunnen bedrijven de juiste oplossing kiezen die past bij hun behoeften en budget.

Veel gestelde vragen

 Ja, Microsoft 365 Business kan op meerdere apparaten worden geïnstalleerd, zoals computers, laptops, tablets en smartphones.
Ja, met OneDrive kunnen gebruikers bestanden en documenten delen met personen buiten hun bedrijf door hen toegang te geven via een beveiligde link.
Ja, abonnementen van Microsoft 365 Business kunnen op elk moment worden geannuleerd. Het is belangrijk op te merken dat gebruikers hun bestanden en gegevens moeten opslaan voordat het abonnement wordt opgezegd.
Microsoft 365 Business is speciaal ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven met maximaal 300 gebruikers.
Ja, Microsoft 365 Business kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van elk bedrijf. Er zijn tal van add-ons en extensies beschikbaar om de functionaliteit van het platform uit te breiden en aan te passen.

Geen Blog of Nieuwsbericht meer missen? Schrijf je snel in voor de nieuwsbrief

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=3437#!trpen#Shopping Cart#!trpst#/trp-gettext#!trpen#