Leesbaarheid en Niveau Statistieken van uw Document

Microsoft Word biedt gebruikers de mogelijkheid om de leesbaarheid en het niveau van hun documenten te beoordelen op basis van de Flesch-Kincaid Graadniveau en Flesch Leesgemak testen.

Inhoud:
Leesbaarheid en Niveau Statistieken van uw Document

Stappen om Leesbaarheidsstatistieken in Word te Bekijken

Voor Microsoft Word 365 en Nieuwere Versies:

  1. Open uw Word-document.
  2. Kies het tabblad Home.
  3. Selecteer Editor en ga vervolgens naar Documentstatistieken.
  4. Een dialoogvenster verschijnt met de melding dat Word de statistieken van uw document berekent.
  5. Kies OK en Word toont een venster met informatie over de statistieken en het leesniveau van uw document.

Voor Oudere Versies van Word:

  1. Ga naar Bestand > Opties.
  2. Selecteer Controle.
  3. Onder het corrigeren van spelling en grammatica in Word, zorg ervoor dat u het vakje Grammatica controleren met spellingscontrole aanvinkt.
  4. Kies Toon leesbaarheidsstatistieken.
  5. Keer terug naar uw document en selecteer Spelling & Grammatica. Na het corrigeren of negeren van eventuele spelling- of grammaticacorrecties, opent Word het venster Leesbaarheidsstatistieken met informatie over het leesniveau van uw document.

Begrijpen van Leesbaarheidsscores

Flesch Leesgemak Test:

Deze test beoordeelt tekst op een schaal van 100 punten. Hoe hoger de score, hoe gemakkelijker het document te begrijpen is. Voor de meeste standaarddocumenten moet de score liggen tussen 60 en 70.

 

Formule:

206.835 – (1.015 x ASL) – (84.6 x ASW)

waarbij:

ASL = gemiddelde zinslengte (aantal woorden gedeeld door het aantal zinnen)
ASW = gemiddeld aantal lettergrepen per woord (aantal lettergrepen gedeeld door het aantal woorden)

 

Flesch-Kincaid Graadniveau Test:

Deze test beoordeelt tekst op een Amerikaans schooljaarniveau. Een score van bijvoorbeeld 8.0 betekent dat een leerling van het achtste leerjaar het document kan begrijpen. Het doel voor de meeste documenten is een score van ongeveer 7.0 tot 8.0.

 

Formule:

(.39 x ASL) + (11.8 x ASW) – 15.59


waarbij:


ASL en ASW zijn zoals hierboven gedefinieerd.

 

Taalinstellingen en Leesbaarheidscores

De talen die u in een document gebruikt, kunnen van invloed zijn op hoe uw Office-programma de leesbaarheidsscores controleert en presenteert. Als u Word instelt om de spelling en grammatica van tekst in andere talen te controleren en een document bevat tekst in meerdere talen, toont Word leesbaarheidsstatistieken alleen voor de tekst in de laatst gecontroleerde taal. Bij sommige Europese talen binnen een Engels document geeft Word alleen informatie over tellingen en gemiddelden, niet over leesbaarheid.

 

Aanvullende Hulp en Ondersteuning

Als u meer ondersteuning nodig heeft of geïnteresseerd bent in geavanceerdere opties, overweeg dan om u aan te sluiten bij gemeenschappen waar u vragen kunt stellen en beantwoorden, feedback kunt geven en kunt leren van experts met uitgebreide kennis.

Veel gestelde vragen

Mica onderscheidt zich door maatwerk IT-oplossingen die precies passen bij jouw specifieke bedrijfsbehoeften, gecombineerd met proactieve ondersteuning en monitoring rond de klok. Onze toewijding aan hoge klanttevredenheid en innovatieve technologieën tilt jouw IT-beheer naar een hoger niveau.

Ons team staat garant voor snelle respons. Bij urgente problemen bieden we onmiddellijke ondersteuning om de impact op jouw bedrijfsvoering te minimaliseren. We streven naar het oplossen van de meeste tickets naar volle klanttevredenheid met een hoge efficiëntie.

Absoluut. Wij zijn gespecialiseerd in het updaten en moderniseren van IT-infrastructuren met de nieuwste technologieën en innovaties. Dit verbetert niet alleen de efficiëntie maar zorgt ook voor betere beveiliging en functionaliteit van jouw systemen.

Ja, Mica biedt uitgebreide training en ondersteuning om ervoor te zorgen dat jouw team volledig comfortabel en bekwaam is in het gebruik van nieuwe systemen en technologieën, waardoor de overgang soepel en effectief is.

Jouw data is beschermd door onze geavanceerde beveiligingsmaatregelen, waaronder proactieve monitoring, regelmatige beveiligingsupdates, en robuuste back-upoplossingen om de integriteit en beschikbaarheid van jouw gegevens te waarborgen.

Ja, onze oplossingen zijn ontworpen met schaalbaarheid in gedachten. We kunnen jouw IT-infrastructuur aanpassen en uitbreiden om aan de groeiende eisen van jouw bedrijf te voldoen, zonder compromissen op het gebied van prestaties of beveiliging.

Mica werkt nauw samen met jouw team om niet alleen de huidige IT-behoeften aan te pakken, maar ook om strategische plannen te ontwikkelen voor jouw toekomstige technologische groei, waarbij innovatie en kostenefficiëntie voorop staan.

Ons team beschikt over een breed scala aan expertise en kan ondersteuning bieden voor een diversiteit aan software en systemen. We zorgen ervoor dat we altijd up-to-date zijn met de nieuwste technologieën en beste praktijken om jou de meest effectieve ondersteuning te bieden.

Geen Blog of Nieuwsbericht meer missen? Schrijf je snel in voor de nieuwsbrief