Microsoft Office 365 Delve: wat is het en wat kan ik ermee

Ben je klaar om je productiviteit en samenwerking naar een hoger niveau te tillen? Maak kennis met Microsoft Office 365 Delve: je slimme assistent die helpt om de informatie die je nodig hebt snel te vinden en te organiseren. Ontdek hoe Delve met zijn geavanceerde technologie jouw werkervaring kan vereenvoudigen en verbeteren, zodat je efficiënter kunt werken binnen je team. Duik in de wereld van Delve en zie zelf hoe deze krachtige tool je dagelijkse taken kan transformeren!

Inhoud:
Wat kan ik met Microsoft Office 365 Delve

Wat is Microsoft Office 365 Delve?

Microsoft Office 365 Delve is een geavanceerde tool binnen het Office 365-ecosysteem, speciaal ontworpen om jouw werkervaring te verbeteren door efficiënt informatie te beheren en toegankelijk te maken die relevant is voor jou. Deze slimme applicatie gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning om documenten en interacties te analyseren, waardoor het inzichten biedt die aangepast zijn aan jouw werkpatroon.

 

Technologie achter Delve

Delve maakt gebruik van de Office Graph, een geavanceerd onderliggend platform dat verschillende datapunten verzamelt en analyseert van jouw interacties binnen Office 365. Door deze gegevens te verwerken, kan Delve content aanbevelen die je waarschijnlijk nodig hebt voordat je zelfs maar begint te zoeken.

 

Integratie binnen Office 365

Delve staat niet op zichzelf; het werkt samen met andere Office 365-applicaties zoals SharePoint, OneDrive, en Microsoft Teams. Deze integratie zorgt ervoor dat de informatie die het toont altijd relevant is, gebaseerd op je recente activiteiten en samenwerkingen met teamleden.

 

Delve is een krachtig instrument dat niet alleen helpt om informatie snel te vinden, maar ook om verbindingen te leggen tussen collega’s en de content die ze creëren en delen. Door zijn vermogen om naadloos te integreren en intelligent aan te bevelen, transformeert Delve de manier waarop informatie binnen organisaties wordt gebruikt.

 

 

Hoe Delve integreert met Office 365

Delve is naadloos geïntegreerd in het Microsoft Office 365-ecosysteem, waardoor het een onmisbare tool is voor iedereen die efficiënter wil werken. Het verzamelt automatisch content van verschillende Office 365-applicaties zoals SharePoint, OneDrive en Exchange, zodat jij op één centrale plek toegang hebt tot alle relevante documenten en informatie.

 

Connecties leggen tussen applicaties

Delve gaat verder dan gewoon documenten beheren; het verbindt de punten tussen mensen, content en activiteiten binnen je organisatie. Bijvoorbeeld, als je werkt aan een project, toont Delve documenten die door jouw teamleden zijn bewerkt of bekeken, zelfs als je ze niet zelf hebt opgeslagen.

 

Gepersonaliseerd dashboard

Elke gebruiker krijgt een gepersonaliseerd Delve-dashboard dat de meest relevante informatie weergeeft, gebaseerd op recente activiteiten en interacties. Dit maakt het eenvoudig om snel terug te keren naar bestanden waaraan je hebt gewerkt of updates te zien van projecten die belangrijk voor je zijn.

Door zijn diepe integratie met andere Office 365-tools helpt Delve jou en je team om efficiënter en effectiever samen te werken.

 

 

Kernfuncties en voordelen van Delve

Delve biedt enkele onderscheidende functies die het onmisbaar maken in een moderne werkomgeving. Het verbetert de manier waarop je informatie vindt en samenwerkt, door alles wat je nodig hebt binnen handbereik te plaatsen.

 

Automatische organisatie van content

Een van de krachtigste aspecten van Delve is de automatische organisatie van content. Door gebruik te maken van AI en machine learning, leert Delve van jouw werkpatronen en de interacties binnen je team om de meest relevante documenten en informatie voorop te stellen.

 

Verbeteren van samenwerking

Delve stimuleert samenwerking door transparantie te verhogen en de barrières te verlagen om toegang te krijgen tot gezamenlijke bestanden. Het maakt het eenvoudig om te zien welke documenten door collega’s worden gebruikt, wat samenwerking stimuleert en dubbel werk voorkomt.

 

Geavanceerde zoekfunctionaliteit

Naast het organiseren van content, beschikt Delve over een krachtige zoekmachine die je helpt snel de informatie te vinden die je nodig hebt. Of het nu gaat om een document dat je maanden geleden hebt bewerkt of een presentatie die gedeeld moet worden met een nieuwe medewerker, Delve maakt het zoeken eenvoudiger en efficiënter.

 

Deze functionaliteiten van Delve dragen niet alleen bij aan een verbeterde productiviteit, maar zorgen ook voor een naadloze integratie van data die jou helpt beter en slimmer te werken.

 

 

Praktische gebruiksscenario’s van Delve

Delve kan op verschillende manieren worden ingezet om de efficiëntie en samenwerking binnen jouw organisatie te verbeteren. Hier zijn enkele praktische voorbeelden die illustreren hoe Delve kan worden toegepast in dagelijkse werkprocessen.

 

Case Study 1: Marketingafdeling

Stel je voor dat je in een drukke marketingafdeling werkt. Delve helpt bij het beheren en snel terugvinden van content, zoals campagneanalyses en klantfeedback, die gedeeld wordt tussen teamleden. Dit betekent dat je niet hoeft te zoeken naar e-mails of berichten in teams; Delve presenteert je direct de meest relevante documenten.

 

Case Study 2: Projectmanagement

Voor projectmanagers biedt Delve een overzicht van alle documenten en communicatie gerelateerd aan lopende projecten. Het geeft je een helder beeld van wat er speelt binnen het project en wie waaraan werkt. Dit zorgt voor een gestroomlijnde workflow en minimaliseert de kans op miscommunicatie of overlappend werk.

 

Optimaliseren van dagelijkse werkzaamheden

Delve’s vermogen om relevante documenten en informatie proactief voor te stellen, helpt individuele gebruikers om sneller en efficiënter te werken. Door gebruik te maken van de ‘boards’ functie in Delve, kun je documenten pinnen die je vaak gebruikt, waardoor je snelle toegang hebt tot belangrijke middelen.

Deze praktijkvoorbeelden tonen aan hoe Delve niet alleen de manier waarop informatie wordt gevonden verbetert, maar ook bijdraagt aan een efficiëntere en effectievere samenwerking binnen teams.

 

 

Hoe begin je met Delve?

Het opzetten van Delve en het integreren ervan in jouw dagelijkse werkprocessen is eenvoudiger dan je denkt. Hier volgt een stap-voor-stap gids om je te helpen Delve effectief te gebruiken binnen jouw Microsoft Office 365-omgeving.

 

Stap-voor-stap stappenplan voor het instellen van Delve

 1. Toegang Verkrijgen: Zorg ervoor dat je Office 365-account actief is en toegang heeft tot Delve via de Office 365-portal.
 2. Navigeer naar Delve: Open Delve vanuit de Office 365-app launcher, of bezoek direct de Delve-website.
 3. Personaliseer Je Profiel: Update je profielinformatie in Delve om je zichtbaarheid en connectiviteit binnen je organisatie te verbeteren.

Aanpassen van privacy-instellingen

Delve respecteert de privacy-instellingen van je Microsoft Office 365-account. Het is belangrijk om je privacy-instellingen naar wens aan te passen, zodat je controle houdt over welke informatie gedeeld wordt met anderen in je organisatie.

 

Integratie met andere Applicaties

Delve werkt het beste wanneer het is geïntegreerd met andere tools zoals Outlook, SharePoint, en Teams. Activeer deze integraties om een naadloze datastroom tussen applicaties te garanderen, waardoor Delve nog waardevoller wordt in het aanbevelen van relevante content.

Het beginnen met Delve is niet alleen een technische implementatie; het is ook een strategie om je werkomgeving intelligenter en meer verbonden te maken. Door deze stappen te volgen, kun je Delve snel en effectief inzetten om je productiviteit en samenwerking te verbeteren.

 

 

Vergelijking met andere data-Management tools

Delve onderscheidt zich door zijn unieke integratie en intelligentie binnen het Microsoft Office 365-ecosysteem. Laten we bekijken hoe Delve zich verhoudt tot andere populaire data-management tools zoals Google Workspace’s Cloud Search.

 

Delve vs. Google Workspace’s Cloud Search

 • Integratie met Office 365: Delve is diep geïntegreerd met Office 365-applicaties, wat een meer gestroomlijnde gebruikerservaring biedt dan Google’s Cloud Search, die over het algemeen meer gefragmenteerd kan zijn met zijn services.
 • Personalisatie en AI: Delve gebruikt Office Graph om gepersonaliseerde inzichten te bieden gebaseerd op jouw activiteiten en interacties, een feature die minder prominent aanwezig is bij Google Cloud Search.

Voordelen van Delve boven traditionele tools

 • Gebruiksgemak: Delve is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en naadloze integratie, wat het navigeren door en het beheren van documenten aanzienlijk vergemakkelijkt.
 • Samenwerking en Transparantie: Delve bevordert een open en transparante cultuur binnen teams door het gemakkelijk delen en toegankelijk maken van documenten en projectinformatie.

Deze vergelijking toont aan dat Delve, met zijn geavanceerde AI-mogelijkheden en diepe integratie binnen een uitgebreid platform zoals Office 365, een superieure keuze kan zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar een effectieve manier om hun informatiebeheer te optimaliseren.

 

 

Geavanceerde tips en tricks

Om het maximale uit Microsoft Office 365 Delve te halen, zijn hier enkele geavanceerde tips en trucs die je productiviteit en samenwerking kunnen verbeteren. Deze inzichten zullen je helpen om Delve niet alleen als een zoektool te gebruiken, maar als een integraal onderdeel van je dagelijkse werkflow.

 

Expert advies voor geavanceerd gebruik

 • Gebruik de ‘Favorieten’ functie: Markeer belangrijke documenten als favorieten om snel toegang te krijgen wanneer je ze nodig hebt.
 • Organiseer met ‘Boards’: Maak en gebruik boards om gerelateerde documenten te organiseren rond specifieke projecten of thema’s. Dit helpt om snel toegang te krijgen tot sets van documenten en deelt deze gemakkelijk met teamleden.

Optimalisatietechnieken en shortcuts

 • Pas Filters Toe: Gebruik filters in de zoekresultaten om snel de meest relevante documenten te vinden, zoals door te filteren op datum, type bestand of betrokken personen.
 • Gebruik Delve Analytics: Zet Delve Analytics in om inzichten te krijgen in hoe je werkt en hoe je kunt verbeteren in samenwerking en tijdbeheer.

Door deze geavanceerde technieken te gebruiken, kan Delve je helpen om efficiënter te werken door beter beheer van je documenten en inzichten in je werkpatronen. Met deze tips kun je Delve transformeren van een eenvoudige zoektool naar een essentiële partner in je dagelijkse werkzaamheden.

 

 

Conclusie

Delve is meer dan alleen een tool voor het beheren van documenten; het is een integraal onderdeel van het Microsoft Office 365-ecosysteem dat de manier waarop we werken fundamenteel verandert. Door informatie op een intelligente en proactieve manier toegankelijk te maken, helpt Delve je niet alleen om efficiënter te zijn, maar bevordert het ook samenwerking binnen en tussen teams.

 

De Toekomst van Delve

De toekomst van Delve ziet er veelbelovend uit, met voortdurende updates en verbeteringen die gericht zijn op het nog beter maken van samenwerking en informatiebeheer. Als onderdeel van het Office 365-platform, zal Delve blijven evolueren om beter aan te sluiten bij de behoeften van moderne organisaties en hun werknemers.

 

Oproep tot Actie

Probeer Delve vandaag nog uit binnen jouw Microsoft Office 365-omgeving en ontdek zelf hoe het je werkprocessen kan stroomlijnen en verbeteren. Experimenteer met de functies en pas de tips en trucs toe die we hebben besproken om het maximale uit deze krachtige tool te halen.

Door Delve actief te gebruiken, kun je niet alleen je eigen productiviteit verhogen, maar ook bijdragen aan een meer verbonden en efficiënte werkomgevin

Veel gestelde vragen

Delve gebruikt de bestaande permissies binnen Office 365 om te bepalen welke informatie aan jou getoond wordt. Dit betekent dat je alleen de documenten en informatie kunt zien waarvoor je de juiste toegangsrechten hebt. Jouw privégegevens en documenten die niet met jou gedeeld zijn, blijven beschermd en privé.

Ja, je kunt de zichtbaarheid van je activiteiten in Delve aanpassen via je Office 365-privacyinstellingen. Hier kun je instellen welke activiteiten je wilt delen met collega’s, waardoor je volledige controle behoudt over wat anderen kunnen zien.

Delve organiseert informatie op basis van jouw werkpatronen en de interacties binnen je team, waardoor het relevante documenten en informatie kan voorstellen voordat je zelfs maar begint met zoeken. Het gebruikt AI om te anticiperen op je behoeften gebaseerd op je recente activiteiten en samenwerkingen.

Delve zal nog steeds effectief zijn voor het organiseren en toegankelijk maken van je eigen documenten en informatie. Echter, de volledige voordelen van verbeterde samenwerking en transparantie worden het beste ervaren wanneer het hele team of de gehele organisatie Delve gebruikt.

Ja, Delve is beschikbaar als onderdeel van de Office 365-suite op mobiele apparaten. Dit betekent dat je toegang hebt tot alle functionaliteiten van Delve, inclusief het bekijken van documenten en het samenwerken met collega’s, vanaf elk apparaat. Zo kun je onderweg blijven werken met dezelfde efficiëntie als op kantoor.

Geen Blog of Nieuwsbericht meer missen? Schrijf je snel in voor de nieuwsbrief