Microsoft prijsverhogingen: Alles wat u moet weten over de wijzigingen per 1 april 2023

Vanaf 1 april 2023 zullen er belangrijke prijsverhogingen plaatsvinden voor verschillende Microsoft-licenties. Deze wijzigingen hebben gevolgen voor zowel bestaande als nieuwe klanten. In dit artikel bespreken we de details van deze prijsverhogingen, de redenen achter deze veranderingen en wat u kunt doen om uzelf voor te bereiden op de aanstaande aanpassingen.

Microsoft prijsverhogingen: Alles wat u moet weten over de wijzigingen per 1 april 2023

 

De belangrijkste veranderingen in Microsoft licentieprijzen

Office 365 en Microsoft 365

De prijzen voor Office 365 en Microsoft 365 zullen aanzienlijk stijgen. Dit geldt voor zowel de zakelijke als de consumentenpakketten. Hier zijn enkele voorbeelden van de prijsverhogingen:

 

  • Office 365 Business Basic: van €5,10 naar €5,70 per gebruiker per maand
  • Microsoft 365 Business Premium: van €18,60 naar €20,75 per gebruiker per maand
  • Office 365 E3: van €22,60 naar €25,25 per gebruiker per maand
  • Microsoft 365 E3: van €35,40 naar €39,75 per gebruiker per maand

Deze bedragen zijn indicatief. Microsoft maakt in april 2023 bekend wat de exacte nieuwe prijzen zullen worden.

 

Azure en Overige Microsoft-licenties

Azure-klanten zullen ook prijsverhogingen zien, voornamelijk voor virtuele machines en opslag. De exacte verhogingen zijn afhankelijk van de gebruikte diensten en regio. Daarnaast zullen ook andere Microsoft-licenties, zoals Windows Server en SQL Server, prijsverhogingen ondergaan.

 

De redenen achter de prijsverhogingen

Microsoft geeft verschillende redenen op voor de prijsverhogingen, waaronder:

 

  • Inflatiecorrectie: Om in lijn te blijven met de markt en inflatie, past Microsoft periodiek de prijzen aan.
  • Investeringen in innovatie: Om te blijven innoveren en nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen, investeert Microsoft in onderzoek en ontwikkeling. Deze kosten worden deels doorberekend aan de klanten.
  • Veranderende marktomstandigheden: De vraag naar cloud-gebaseerde oplossingen is sterk toegenomen. Hierdoor zijn de operationele kosten gestegen, wat leidt tot prijsverhogingen.

Hoe u zich kunt voorbereiden op de prijsverhogingen

Om u voor te bereiden op de prijsverhogingen, zijn er enkele stappen die u kunt ondernemen:

 

  • Evalueer uw huidige licenties: Bekijk welke licenties u momenteel gebruikt en beoordeel of deze nog steeds relevant en noodzakelijk zijn. Overweeg om ongebruikte licenties op te zeggen of te downgraden naar goedkopere alternatieven.
  • Budgetplanning: Houd rekening met de prijsverhogingen in uw budgetplanning voor het komende jaar. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan.
  • Profiteer van onderwijs- en non-profitkortingen: Als uw organisatie in aanmerking komt voor onderwijs- of non-profitkortingen, zorg er dan voor dat u deze voordelen benut.

Conclusie: Wees voorbereid op de Microsoft prijsverhogingen per 1 april 2023

 

De aangekondigde prijsverhogingen voor Microsoft-licenties zullen vanaf 1 april 2023 ingaan en hebben gevolgen voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Het is belangrijk om u voor te bereiden op deze veranderingen door uw huidige licenties te evalueren, uw budget aan te passen en te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om kosten te besparen

Geen Blog of Nieuwsbericht meer missen? Schrijf je snel in voor de nieuwsbrief