Windows 11 23H2-update: Introductie van de AI-assistent Copilot

Microsoft staat op het punt om een revolutie te ontketenen in de wereld van besturingssystemen. Op 26 september wordt de langverwachte 23H2-update voor Windows 11 gelanceerd, waarmee een scala aan indrukwekkende functies wordt geïntroduceerd, met de AI-assistent Copilot als hoogtepunt.

Windows 11 23H2-update- Introductie van de AI-assistent Copilot

Diepgaande Blik op Windows Copilot

Windows Copilot is niet zomaar een toevoeging; het markeert het begin van een nieuw tijdperk in interactie tussen mens en machine. Deze nieuwe AI-assistent wordt een vast onderdeel van de taakbalk, waardoor gebruikers met slechts één klik toegang hebben tot de kracht van AI.


Directe Interactie en Integratie

Met Copilot kunt u eenvoudige tot complexe vragen stellen, vergelijkbaar met de ervaring die Bing Chat biedt. Maar het gaat verder dan dat: stel je voor dat je met een simpele opdracht systeeminstellingen kunt aanpassen, zoals het activeren van de donkere modus of het openen van specifieke apps.


Naadloze Connectiviteit

Een van de meest opvallende functies is de capaciteit van Copilot om zich te synchroniseren met de smartphone van de gebruiker. Dit betekent dat u bijvoorbeeld kunt vragen naar vluchtinformatie die in een sms-bericht is opgeslagen, en Copilot zal die informatie meteen voor u ophalen.


Uitgebreide Compatibiliteit

Het Knipprogramma van Windows is nu ook geïntegreerd met Copilot. Stel je voor dat je een foto knipt en de AI-assistent onmiddellijk de achtergrond verwijdert, of dat je een screenshot maakt van een wiskundige vergelijking en Copilot het voor je oplost.


Andere Belangrijke Functies in de Update

De 23H2-update is niet alleen beperkt tot de introductie van Copilot. Er zijn tal van andere verbeteringen en toevoegingen die uw Windows-ervaring naar een hoger niveau tillen.


Ink Anywhere: Creativiteit zonder Grenzen

Speciaal voor Surface-apparaten stelt de Ink Anywhere-functie gebruikers in staat om overal op het scherm te tekenen met een stylus.


Een Frisse Look voor Verkenner

De bestandsverkenner is vernieuwd met een verfijnder uiterlijk, grotere afbeeldingen en een handige ‘Home’-pagina voor snelle toegang tot recente en favoriete bestanden.


Nieuwe en Verbeterde Apps

Van een donkere modus in Paint tot de vernieuwde Outlook-app, de 23H2-update zit vol met vernieuwingen. Bovendien introduceert de update ingebouwde ondersteuning voor rar- en 7-zip-bestanden en een geavanceerde volumemixer in het quick settings-paneel.


Geavanceerde Instellingen en Back-up

De nieuwe update maakt het beheer van rgb-hardware rechtstreeks vanuit de Windows-instellingen mogelijk. Daarnaast wordt het maken van back-ups eenvoudiger en efficiënter met een speciale back-upapp, waardoor het overzetten van gegevens en instellingen bij het instellen van een nieuwe pc een fluitje van een cent wordt.


Conclusie

Met de 23H2-update zet Microsoft een enorme stap vooruit in het realiseren van een geavanceerd en gebruiksvriendelijk besturingssysteem. Of het nu de introductie van de AI-assistent Copilot is of de talrijke andere geavanceerde functies, Windows-gebruikers hebben veel om naar uit te kijken. Bereid u voor op een revolutionaire ervaring die de manier waarop we met onze computers omgaan, zal veranderen.

Geen Blog of Nieuwsbericht meer missen? Schrijf je snel in voor de nieuwsbrief